Maanantaina kävin siis minäkin tuhansien muiden tapaan Hartwall Areenalla Rammsteinin keikalla. Muistutettakoon näin alkuun, että minähän en ole mikään himofani, joten se ei ollut mulle tyyliin vuoden odotetuin tapahtuma. Olen muuten koittanut miettiä onko sellaista bändiä edes olemassa, jonka keikan näkeminen ois ihan must...en ole keksinyt :??: .

Työkaveri oli joskus aiemmin käynyt Rammsteinin keikalla ja kehui sen parhaaksi näkemäkseen keikaksi. Tästä johtuen odotusarvoni olivat mahdollisesti liian korkeat. Tai ehkä se, etten tunne kyseistä genreä (industrial metal) tarpeeksi hyvin saattoi aiheuttaa sen, että minulle jäi sellainen fiilis, ettei keikka ollut viihdyttävä :oops:

Siis toki pyrotekniset jutut olivat upeita ja en minä semmoisia ole ennen tätä missään nähnyt - ei niitä voi edes alkaa luetella kun oli toinen toistaan hienompia juttuja...mutta jotenkin olisin kaivannut enemmän "kommunikointia" yleisön kanssa tai jotain? Ei siinä paljoa mitään livesooloja tai revittelyjä ollut - tai ehkä mä en sitten vaan erottanut niitä :)) Tuntui siltä että tykitettiin vaan biisi toisensa perään ja sit se loppui kun seinään. Ilmeisesti se kuitenkin kuuluu tyyliin, että esimerkiksi jos kitaristi ei soita, niin hän seisoo paikoillaan. Ja että mitään turhia "tässä bändin kitaristi se ja se" ei heitellä? Älkää lynkatko mua mun kommenttien perusteella pliis...mullon kuitenkin melko vähäistä tää keikkakokemus - ja varsinkin tältä metallipuolelta. :roll:

Nyt kun alkaa sitten muistelemaan niin yksi hauska yksityiskohta oli Pussy-biisissä, jossa laulaja kiipesi lavan edessä olevan tykin päälle hajareisin istumaan ja ampui yleisöä kohti valkoista vaahtoa (? tai jotain?):)). Se sopi biisin tyyliin kerrassaan loistavasti. Kiinnitin myös huomiota siihen yhteen äijään, joka käveli juoksumatolla melkein koko keikan ajan. Tuli hyvä treeni samalla :>>

En tiedä oikein miksi mutta minusta se kesäinen Metallican keikka oli ehkä parempi. Ja nyt puhutaan kuitenkin minulle "samantasoisista" bändeistä - eli kumpaakaan en fanita "suurella sydämellä". Minusta oli hienoa nähdä Rammstein, mutta en tiedä mikä jäi puuttumaan. :**: Ehkä oikeasti odotin jotain liian suurta.

Ystäväni nautti keikasta täysillä ja myös Vinnien blogista saa tosifanit paremman kuvan millainen se keikka oli. Ettei nyt ihan väärää kuvaa näistä mun jorinoista saa... Tässä lopuksi todisteaineistoa, jonka nappasin kännykällä

rammstein

Palasin kotiin tiistaina työpäivän jälkeen. Olin liikenteessä autolla, VR:n viimeaikaisten ongelmien takia ajattelin ottaa varman päälle. Keli oli aika huono, koko päivän oli jo sadellut lunta ja lumi pöllysi. Lisäksi pakkanen oli lauhtunut, joten tiet olivat todella liukkaat.

En pidä itseäni minään erikoisen hyvänä kuskina mutta en ole kaikkein arimmastakaan päästä (no, niin no - omasta mielestäni :))) - mutta täytyy kyllä ihmetellä pääkaupunkilaisten käsitettä turvavälistä 8| Liukkauden ja pöllyävän lumen takia pidin reilua turvaväliä niin eikö siihen aina joku idiootti tunkenut mersullaan, audillaan tai bemarillaan :## Haloo - just teitä vartenhan mä pidän sitä turvaväliä. Enpä yhtään ihmettele, että jo kehän varrella näin useita ruttunokkaisia autoja penkassa.

Koitin varmistella myös oman päätymiseni sinne penkkaan ja nappasin matkalta foton. Harmi vaan, ettei kuva kerro täyttä totuutta siitä pöllyävästä lumesta mikä siinä alkumatkallakin jo vaivasi. Ja joo joo tiedetään, onpa tosi turvallista napata kuva samalla kun ajaa - mutta otin kuitenkin. Pitää välillä hakea rajojaan :roll:

matkalla2

Loppumatkasta lumentulo lisääntyi ja tie alkoi hävitä kokonaan näkyvistä. Joutsaan asti ajoin erään volvon perässä, jolla oli onneksi sumuvalot päällä (btw miten niiden käyttö onkaan niin vaikeaa???). Välillä näkyi vaan se punainen valopari, jota kohti suuntasin. Jos edelläoleva olisi ajanut ojaan olisin mennyt nätisti perässä :>>

Joutsassa auto kääntyi edestä pois ja tajusin olevani se keula-auto 88| Näkyvyys oli todella huono. Jossain kohtaa tajusin, että nyt edellä taitaa mennä aura-auto, koska lumi pöllysi tavanomaista enemmän ja kaukana edessä vilkkui himmeästi keltainen valo. Kun vastaan tuli rekka, joka pölläytti vielä lumipilven eteen, oli pakko vaan toivoa, että tie menee edelleen siinä suunnassa mihin pyörät osoittaa.

Kotimatka kesti 4,5 tuntia 88| Normaalisti se on pysähdyksen kanssa se pikkuisen yli 3 tuntia. Se oli virallisesti huonoin keli ikinä, missä olen autoillut. Onneksi selvisin ehjänä kotiin!! Semmoinen reissu tällä erää!